De FNV is de grootste vakbond van Nederland met bijna 1 miljoen leden. Uit onderzoekt onder 5300 mensen blijkt dat FNV-leden positiever zijn gaan denken over thuiswerken. Zelfs 70% van de FNV-leden wil hybride werken. Het onderzoek is gehouden onder mensen uit de financiële sector, de zakelijke dienstverlening en overheden zoals gemeenten. Maar 10% wil helemaal terug naar kantoor, 20% wil alleen nog maar thuiswerken en 70% wil afwisseling tussen werken thuis en op kantoor, kortom hybride werken. Deze onderzoekresultaten sluiten aan bij eerder uitgevoerde onderzoeken.

Medewerkers beschikken niet over een goede- en ergonomische thuiswerkplek

Uit het onderzoek blijkt dat niet iedere werknemer thuis goed gefaciliteerd wordt door de werkgever met een laptop, bureaustoel, beeldscherm en toetsenbord. Vanuit Second Office zien wij dat nog veel organisaties hierin een slag te maken hebben. Ook zien we dat steeds meer werkgevers zich aan het voorbereiden zijn op het invoeren van het hybride werken. Daarin is een ergonomische en gezonde thuiswerkplek vaak een vast onderdeel dat werkgevers willen gaan realiseren voor de thuiswerkers.

“De oplossing voor een goede- en gezonde thuiswerkplek. Zonder zorgen gerealiseerd”

Vitale, productieve en gelukkige thuiswerkers. Met de full service thuiswerkplek van Second Office ontzorgen we jouw organisatie in het transitieproces naar thuiswerken. Voor een vast bedrag per maand of in een koopmodel. Met een breed assortiment aan producten verzorgen wij de plaatsing, service en retour halen van de thuiswerkplekken. Met tips en tricks ondersteunen wij je medewerkers om blijvend actief en gezond te kunnen werken. Bekijk de brochure hier voor meer informatie.

70% van de FNV-leden wil hybride werken lees hier het gehele artikel op de www.FNV.nl