Advies voor thuiswerken

Het thuiswerkadvies vanwege de coronapandemie is vervallen, maar de overheid blijft thuiswerken stimuleren. Steeds meer organisatie voeren het hybride werken in. Hybride werken is een manier van werken waarbij werknemers zowel op kantoor als thuis werken. Het is een combinatie van traditioneel kantoorwerk en thuiswerken, waarbij de werknemer de flexibiliteit heeft om te kiezen waar hij of zij het beste kan werken.

Thuiswerken biedt voordelen zoals meer flexibiliteit en tijdbesparing omdat er geen reistijd nodig is. Aan de andere kant kan hybride werken ook voordelen bieden zoals meer sociale interactie en toegang tot specifieke middelen die op kantoor beschikbaar zijn.

Bij hybride werken is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de verwachtingen, werktijden en communicatie, zodat zowel werknemer als werkgever weten wat er verwacht wordt. Het is ook belangrijk om thuiswerkplekken te faciliteren, technologie en samenwerkingstools aan te schaffen en te implementeren om een efficiënte en soepel verlopende hybride werkomgeving te creëren.

Voordelen van thuiswerken

Thuiswerken is het uitvoeren van werkzaamheden vanuit huis in plaats van op een kantoor of andere werklocatie. Dit gebeurt meestal met behulp van digitale technologieën, zoals laptops, videoconferencing tools en cloud-gebaseerde toepassingen. Thuiswerken wordt vaak aangemoedigd om de flexibiliteit van werknemers te vergroten. Het is echter belangrijk om een comfortabele en functionele werkomgeving in te richten om productief te kunnen blijven werken. Thuiswerken biedt verschillende voordelen, waaronder:
Het is belangrijk om op te merken dat thuiswerken niet voor iedereen geschikt is en dat het bepaalde uitdagingen kan bieden, zoals het onderscheiden tussen werk- en privétijd en het beperken van sociale interactie.

Hoeveel dagen wordt er gemiddeld thuis gewerkt?

Er is geen vast antwoord op hoeveel dagen per week in Nederland gemiddeld thuis gewerkt wordt, aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de sector waarin iemand werkt, de afspraken tussen werkgever en werknemer en de persoonlijke situatie van de werknemer.

Volgens een recent rapport van het CBS uit 2021 werkte ongeveer 1 op de 3 werknemers in Nederland regelmatig vanuit huis. Dit kan variëren van een paar dagen per week tot fulltime thuiswerken. Veel bedrijven bieden flexibele werkarrangementen aan om de werk privé balans van hun werknemers te verbeteren en de productiviteit te bevorderen.

Thuiswerkplekken zonder zorgen,
hoe organiseer je dit?

Thuiswerkplek totaaloplossing van Second Office Creëer een ergonomische en gezonde thuiswerkplek met onze totaaloplossing

Aandachtspunten bij thuiswerken

Bij thuiswerken is het belangrijk om op een aantal factoren te letten om comfortabel en productief te kunnen blijven werken:
Ontdek het thuiswerkplek assortiment
Van start met Second Office
dat is eenvoudig en snel geregeld
Wil je sparren over de kansen en oplossingen die Second Office jullie organisatie kan bieden? Laten we een afspraak maken!
Vertrouwd door >3000 gelukkige en productieve thuiswerkers