Een bureaustoel kopen? Let op deze eisen

Bureaustoel kopen

Een ergonomische bureaustoel kopen is essentieel voor comfort en gezondheid tijdens het werk. Of je nu op kantoor of thuis werkt, het is belangrijk om te investeren in een stoel die aan bepaalde eisen voldoet. Maar hoe weet je nu welke bureaustoel het beste bij je past? Hieronder geven we je enkele tips en tricks voor de aankoop van een ergonomische bureaustoel.

De belangrijkste eisen voor een ergnomische bureaustoel kopen

  1. Comfort: Kies een bureaustoel die comfortabel is en het lichaam goed ondersteunt. Het zitvlak en de rugleuning moeten gevormd zijn om het lichaam te ondersteunen en comfort te bieden. Zorg dat de bureaustoel voldoende padding en verstelbare armleuningen heeft.

  2. Verstelbaarheid: Een bureaustoel moet verstelbaar zijn, zodat je de hoogte en neiging van de rugleuning en het zitvlak kunt aanpassen. Dit helpt om een comfortabele en ergonomische houding aan te nemen en rugpijn en nekklachten te voorkomen.

  3. Ondersteuning: Zorg dat de bureaustoel goede ondersteuning biedt aan de rug, nek en schouders. Dit is belangrijk om vermoeidheid en rugpijn te voorkomen. 

  4. Duurzaamheid: Kies een bureaustoel die stevig en duurzaam is, zodat hij jarenlang meegaat en in goede staat blijft. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatieve stoel die niet snel beschadigt of kapot gaat. Dit kun je herkennen aan de garantieperiode

  5. Certificering: Zorg dat de bureaustoel voldoet aan Europese en Nederlandse normen voor veiligheid, duurzaamheid en ergonomie, zoals de EN 1335. Dit waarborgt de kwaliteit en veiligheid van de bureaustoel

EN:1335 dit is de europese normering voor ergonomische bureaustoelen

EN 1335 is een Europese norm voor bureaustoelen. Deze norm specificeert de eisen voor de veiligheid, duurzaamheid en ergonomie van bureaustoelen en is bedoeld om de kwaliteit van de stoelen te waarborgen. EN 1335 omvat eisen voor onderdelen zoals het zitvlak, de rugleuning, armleuningen en bekleding, en bepaalt hoe deze elementen moeten functioneren en hoe ze getest moeten worden. Dit helpt om de gebruiker te beschermen tegen verwondingen en bevordert het comfort en de productiviteit tijdens het werk. Bureaustoelen die voldoen aan de EN 1335-norm worden beschouwd als veilig en van hoge kwaliteit.

De belangrijkste verschillen tussen NPR 1813 en NEN 1335 ergonomische bureaustoelen

Als het gaat om ergonomische bureaustoelen, zijn er twee belangrijke normen om op te letten: de EN 1335 en de NPR 1813. In deze paragraaf gaan we dieper in op de verschillen tussen deze twee normen.

  • Lichaamslengte: NEN 1335 bureaustoelen zijn ontworpen voor personen tussen de 151 en 192 cm. NPR 1813 bureaustoelen zijn geschikt voor personen tussen de 151 en 200 cm. Mocht je buiten deze lengtemarge vallen, dan is het mogelijk om de bureaustoel aan te passen door middel van de gasveer.
  • Gebruik: EN 1335 bureaustoelen zijn geschikt voor 6 tot 8 uur gebruik per dag, terwijl NPR 1813 bureaustoelen geschikt zijn voor 8 tot 10 uur gebruik per dag. 
  • Zitdiepte: EN 1335 bureaustoelen hebben een verstelbare zitdiepte van minimaal 6 cm, terwijl NPR 1813 bureaustoelen een verstelbare zitdiepte hebben van minimaal 10 cm.
  • Armlegger: EN 1335 bureaustoelen hebben een verstelbare 2D armlegger, waarbij alleen hoogte en breedte aangepast kunnen worden. NPR 1813 bureaustoelen hebben een verstelbare 4D armlegger, waarbij hoogte, breedte, diepte en draaibaarheid verstelbaar zijn.
  • Rugleuning hoogte: EN 1335 bureaustoelen hebben een minimale rugleuning hoogte van 22 cm, terwijl NPR 1813 bureaustoelen een minimale rugleuning hoogte van 37 cm hebben.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de NEN 1335 en NPR 1813 normen. Het is belangrijk om deze verschillen in acht te nemen bij de aankoop van een ergonomische bureaustoel, zodat je kunt kiezen voor een stoel die aansluit bij jouw behoeften en wensen.

ERGONOMISCHE BUREAUSTOELEN

Bureaustoel kopen? Bekijk ons assortiment EN 1335 en NPR 1813 bureaustoelen.

Bureaustoel LX212 Professional -Se7en LX212 - front mid

GERELATEERDE ARTIKELEN

Dé partner voor thuiswerkplekken

Ben je opzoek naar een duurzame samenwerkings- partner voor het inrichten en beheren van thuiswerkplekken?

Richt je eigen fijne thuiswerkplek in

webshop Second Office banner

Wij zijn partner van

NIEUWSBRIEF

Ontvang maandelijkse de laatste thuiswerk-trends, nieuws over thuiswerken en tips voor vitaal te werken.

Contact

Hulp of advies nodig? Of wil je sparren over het inrichten en beheren van thuiswerkplekken voor jullie organisatie?