Ergonomische bureaustoel kopen? Let op deze 5 essentiële punten

In dit blog bespreken we:

Bij het ergonomische bureaustoel kopen is het van groot belang te letten op comfort en gezondheid, ongeacht of je op kantoor of vanuit huis werkt. Hoe onderscheid je echter de perfecte stoel van de rest in een online wereld vol keuzes?

Het kan een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken met zoveel online aanbieders die honderden bureaustoelen presenteren. Hier speelt de herkomst van de stoel een cruciale rol. Stoelen geproduceerd in Europa hebben vaak de voorkeur boven die uit het Verre Oosten. De reden? Europees geproduceerde stoelen staan bekend om hun hogere kwaliteit materiaalgebruik, wat zorgt voor een langere levensduur en beter comfort.

Gelukkig hebben onze experts de selectie al voor jou gemaakt, rekening houdend met de essentiële ARBO wetgeving. In Nederland is het cruciaal dat alle bureaustoelen minimaal voldoen aan de NEN 1335 regeling, maar verrassend genoeg zijn er nog veel stoelen die niet aan deze standaard voldoen. Het is ook essentieel dat de stoel voldoende aanpassingsmogelijkheden biedt voor optimaal zitcomfort.

Lees verder voor 5 onmisbare tips bij het ergonomische bureaustoel kopen, en ontdek waarom Europese productie vaak superieur is.

Ergonomische bureaustoel kopen, dit zijn de 5 essentiële punten

 1. Comfort: Kies een bureaustoel die comfortabel is en het lichaam goed ondersteunt. Het zitvlak en de rugleuning moeten gevormd zijn om het lichaam te ondersteunen en comfort te bieden. Zorg dat de bureaustoel voldoende padding en verstelbare armleuningen heeft.
 2. Verstelbaarheid: Een bureaustoel moet verstelbaar zijn, zodat je de hoogte en neiging van de rugleuning en het zitvlak kunt aanpassen. Dit helpt om een comfortabele en ergonomische houding aan te nemen en rugpijn en nekklachten te voorkomen.
 3. Ondersteuning: Zorg dat de bureaustoel goede ondersteuning biedt aan de rug, nek en schouders. Dit is belangrijk om vermoeidheid en rugpijn te voorkomen.
 4. Duurzaamheid: Kies een bureaustoel die stevig en duurzaam is, zodat hij jarenlang meegaat en in goede staat blijft. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatieve stoel die niet snel beschadigt of kapot gaat. Dit kun je herkennen aan de garantieperiode
 5. Certificering: Zorg dat de bureaustoel voldoet aan Europese en Nederlandse normen voor veiligheid, duurzaamheid en ergonomie, zoals de EN 1335. Dit waarborgt de kwaliteit en veiligheid van de bureaustoel
 • Bonus tip 1: Mobiliteit: De stoel moet uitgerust zijn met soepel draaiende wieltjes die geschikt zijn voor het type vloer waarop je werkt (bijvoorbeeld tapijt of hardhout). Dit zorgt voor gemakkelijke beweging zonder op te staan.
 • Bonus tip 2 Ademend materiaal: Kies voor een stoel met een ademende stof of netrug. Dit bevordert de luchtcirculatie en voorkomt overmatig zweten, vooral tijdens langdurig zitten.

Classificaties voor een ergonomische bureaustoel kopen

Bij ergonomische bureaustoel kopen via Second Office, hanteren we een duidelijke classificatie voor bureaustoelen om ervoor te zorgen dat elke klant de ideale zitervaring kan vinden.

Certificeringen:

 • NPR arbo gecertificeerd:
  • Geschikt voor alle lichaamslengtes.
  • Speciaal ontworpen voor mensen langer dan 192 centimeter.
 • NEN 1335 arbo gecertificeerd:
  • Ontworpen voor lichaamslengtes van 151 tot 192 centimeter.
  • Bedekt ongeveer 95% van de bevolking.

Modelcategorieën:

 • Basis model:
  • Biedt de meest essentiële kenmerken.
  • Gericht op een standaard comfortabele zitervaring.
 • Uitgebreid model:
  • Meer verstelopties.
  • Aanvullende functies voor verhoogd zitcomfort tijdens langdurig zitten.
 • Premium model:
  • Topklasse ergonomie.
  • Superieure materiaalkeuze.
  • Uitgebreide verstelbaarheid voor de ultieme zitervaring.

Met deze classificatie streeft Second Office ernaar om voor elke individuele behoefte de perfecte bureaustoel te bieden.

EN:1335 dit is de europese normering voor ergonomische bureaustoelen

Bij een ergonomische bureaustoel kopen is EN 1335 de belangrijke Europese normering. Deze norm specificeert de eisen voor de veiligheid, duurzaamheid en ergonomie van bureaustoelen en is bedoeld om de kwaliteit van de stoelen te waarborgen. EN 1335 omvat eisen voor onderdelen zoals het zitvlak, de rugleuning, armleuningen en bekleding, en bepaalt hoe deze elementen moeten functioneren en hoe ze getest moeten worden. Dit helpt om de gebruiker te beschermen tegen verwondingen en bevordert het comfort en de productiviteit tijdens het werk. Bureaustoelen die voldoen aan de EN 1335-norm worden beschouwd als veilig en van hoge kwaliteit.

De belangrijkste verschillen tussen NPR 1813 en NEN 1335 ergonomische bureaustoelen

Als het gaat om een ergonomische bureaustoel kopen, zijn er twee belangrijke normen om op te letten: de EN 1335 en de NPR 1813. In deze paragraaf gaan we dieper in op de verschillen tussen deze twee normen.

 • Lichaamslengte: NEN 1335 bureaustoelen zijn ontworpen voor personen tussen de 151 en 192 cm. NPR 1813 bureaustoelen zijn geschikt voor personen tussen de 151 en 200 cm. Mocht je buiten deze lengtemarge vallen, dan is het mogelijk om de bureaustoel aan te passen door middel van de gasveer.
 • Gebruik: EN 1335 bureaustoelen zijn geschikt voor 6 tot 8 uur gebruik per dag, terwijl NPR 1813 bureaustoelen geschikt zijn voor 8 tot 10 uur gebruik per dag. 
 • Zitdiepte: EN 1335 bureaustoelen hebben een verstelbare zitdiepte van minimaal 6 cm, terwijl NPR 1813 bureaustoelen een verstelbare zitdiepte hebben van minimaal 10 cm.
 • Armlegger: EN 1335 bureaustoelen hebben een verstelbare 2D armlegger, waarbij alleen hoogte en breedte aangepast kunnen worden. NPR 1813 bureaustoelen hebben een verstelbare 4D armlegger, waarbij hoogte, breedte, diepte en draaibaarheid verstelbaar zijn.
 • Rugleuning hoogte: EN 1335 bureaustoelen hebben een minimale rugleuning hoogte van 22 cm, terwijl NPR 1813 bureaustoelen een minimale rugleuning hoogte van 37 cm hebben.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de NEN 1335 en NPR 1813 normen. Het is belangrijk om deze verschillen in acht te nemen bij de aankoop van een ergonomische bureaustoel, zodat je kunt kiezen voor een stoel die aansluit bij jouw behoeften en wensen.

Vergeet niet om deze blog te delen!
Meer blogs

Thuiswerkplek en de ondernemingsraad: informatiewijzer

Thuiswerkplek in 2024: alles over de vergoedingen