Eenvoudig gezondheidsklachten bij thuiswerkers voorkomen

Eenvoudig gezondheidsklachten bij thuiswerkers voorkomen

In dit blog bespreken we:

Het RIVM heeft het nieuwsbericht gepubliceerd “Thuiswerkers hebben meer kans op gezondheidsklachten”. Graag helpen we je om gezondheidsklachten bij thuiswerkers te voorkomen.

Samenvatting van het RIVM-artikel

Resultaten van het RIVM-onderzoek tonen aan dat personen die tijdens de coronapandemie thuiswerkten, een grotere kans hadden op lichamelijke klachten dan locatiewerkers. Dit omvat klachten zoals pijn boven in de rug, onderrug en in armen, nek en schouders, wat grotendeels verklaard wordt door het feit dat thuiswerkers meer tijd zitten.

Het is essentieel om extra aandacht te besteden aan het beweeg- en zitgedrag van thuiswerkers. Werkgevers zouden gericht maatregelen moeten nemen om te zorgen voor meer beweging en minder zitten, bijvoorbeeld door regelmatig pauzes in te lassen tijdens online of hybride overleggen. Ook is een goede werkplek thuis is belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Gezondheidsklachten bij thuiswerkers voorkomen

We hebben veel ervaring in het leveren en beheren van thuiswerkplekken. Hieronder enkele artikelen met daarin tips waarmee gezondheidsklachten bij thuiswerkers voorkomen kunnen worden:

  • Een ergonomische thuiswerkplek inrichten, hoe doe je dat?
  • Instructies voor het goed instellen van je bureaustoel
  • Instelinstructie voor je bureau of werktafel

Opzoek naar gezonde en productieve thuiswerkplek?

Second Office biedt de perfecte oplossing voor een gezonde en productieve thuiswerkplek! Onze full-service benadering garandeert vitaliteit en werkgeluk onder uw thuiswerkers, door u te ontzorgen in het gehele proces rondom thuiswerkplekken. Er is ook een oplossing voor consumenten beschikbaar.

Vergeet niet om deze blog te delen!
Meer blogs

Thuiswerkplek en de ondernemingsraad: informatiewijzer

Thuiswerkplek in 2024: alles over de vergoedingen