In Nederland is hybride werken de norm geworden, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. De pandemie heeft de manier waarop we werken drastisch veranderd, en hybride werken is uitgegroeid tot een blijvend fenomeen dat zowel werknemers als werkgevers ten goede komt. Terwijl Nederland vol vertrouwen voorop loopt op het gebied van hybride werken, is het interessant om te onderzoeken hoe andere landen in het buitenland naar dit nieuwe werkmodel kijken. In dit blogbericht, met een experttone of voice, werpen we een blik op het mondiale perspectief op hybride werken en hoe Nederland als trendsetter fungeert.

Hybride Werken in het Buitenland in 5 Begrippen

  1. Diverse Aanpak: Landen passen hybride werken op verschillende manieren toe, variërend van strikt kantoorwerk tot volledige flexibiliteit.
  2. Cultuur en Traditie: Culturele normen en werktradities hebben invloed op de acceptatie van hybride werken.
  3. Technologische Infrastructuur: De beschikbaarheid van geavanceerde technologie en internetconnectiviteit bepaalt de haalbaarheid van hybride werken.
  4. Werknemersbetrokkenheid: De mate waarin werknemers betrokken zijn bij de ontwikkeling van hybride werkmodellen is cruciaal voor succes.
  5. Overheidsbeleid en Regulering: Overheidsbeleid en wetgeving kunnen de adoptie van hybride werken stimuleren of belemmeren.

De Wereldwijde Observatie

1

 1. Europa: Een Gemengd Landschap
  In Europa is de acceptatie van hybride werken een gemengd landschap. Terwijl landen als Nederland, Zweden en Denemarken actief hybride werken omarmen, zien we in Zuid-Europese landen zoals Italië en Spanje een sterke voorkeur voor traditioneel kantoorwerk. Dit verschil in benadering weerspiegelt culturele en zakelijke normen die specifiek zijn voor elk land.
 2. Noord-Amerika: De Opkomst van Flexibiliteit
  In de Verenigde Staten en Canada heeft hybride werken de aandacht getrokken van zowel grote technologiebedrijven als traditionele organisaties. Silicon Valley-bedrijven, bekend om hun innovatie, hebben hybride werken omarmd als een manier om talent aan te trekken en te behouden. Hier zien we een duidelijke trend naar meer flexibiliteit en het bieden van opties aan werknemers.
 3. Azië en Oceanië: Een Geleidelijke Transitie
  Landen in Azië en Oceanië, zoals Japan, Zuid-Korea en Australië, hebben een meer geleidelijke overgang naar hybride werken doorgemaakt. Culturele factoren, zoals de nadruk op aanwezigheid op kantoor, spelen hier een rol. Desalniettemin experimenteren steeds meer organisaties in deze regio met hybride werkmodellen.

VOORDELEN VAN DE THUISWERKPLEK TOTAALOPLOSSING

Het faciliteren van een thuiswerkplek aan medewerkers is niet zomaar een kwestie van spullen bestellen. Door dit proces goed in te richten kun je je als organisatie onderscheiden.


Lees meer

Waaraan voldoet een goede kantoorinrichting

Nederland als Trendsetter

2

Nederland is zonder twijfel een pionier op het gebied van hybride werken. Wat maakt Nederland zo speciaal?

3

 • Innovatieve Bedrijfscultuur: Nederlandse bedrijven staan bekend om hun innovatieve bedrijfscultuur. Ze zijn snel in staat geweest om technologie te omarmen en werknemers de tools te bieden die ze nodig hebben om op afstand te werken.
 • Focus op Werk-Privébalans: Nederlandse bedrijven begrijpen het belang van een gezonde werk-privébalans. Hybride werken biedt werknemers de flexibiliteit om hun werk en persoonlijke leven in evenwicht te brengen, wat bijdraagt aan een tevreden en productief personeelsbestand.
 • Kennisdeling: Nederlandse organisaties delen hun ervaringen met hybride werken graag met andere landen. Deze openheid draagt bij aan een wereldwijd gesprek over hoe we de toekomst van werk vormgeven.

Conclusie

Terwijl Nederland steeds populairder wordt als pionier in hybride werken, blijft de wereld aandachtig kijken naar de effecten van dit nieuwe werkmodel. Elk land heeft zijn eigen unieke benadering, gedreven door culturele, zakelijke en sociale factoren. De opkomst van hybride werken toont aan dat de manier waarop we werken voortdurend evolueert en dat de behoeften van werknemers en werkgevers in de hele wereld in beweging blijven. Nederland heeft de weg gewezen, maar het gesprek over de toekomst van werk is verre van voorbij.

In de wereld van hybride werken is Nederland niet alleen een trendsetter, maar ook een bron van inspiratie voor anderen om te verkennen en te innoveren. Als expert op dit gebied blijven we benieuwd naar hoe Nederland en andere landen wereldwijd zich zullen aanpassen aan deze veranderende werkrealiteit. Blijf op de hoogte voor meer inzichten en updates over hybride werken, want de evolutie van werk stopt nooit. Klik hier om het blog over hybride werken in het buitenland te lezen.


Klik hier

hybride werkplek

GERELATEERDE ARTIKELEN

Richt je eigen fijne thuiswerkplek in

webshop Second Office banner

webshop

De THUISWERKPLEK TOTAALOPLOSSING

Een optimaal ingerichte thuiswerkplek, voor je medewerkers of voor jezelf.

Ontdek het!

Second Office is vertrouwd door

topdesk logo grijs tint png -second office
holland casino logo grijs tint png -second office
Woonbedrijf logo grijs tint png -second office
het nic logo grijs tint png -second office
vidaxl logo grijs tint png -second office
gemeente zeist logo grijs tint png -second office
sportbedrijf rotterdam logo grijs tint png -second office
enginia logo grijs tint png -second office
aeves logo grijs tint png -second office
wooncompas logo grijs tint png -second office
patrimonium logo grijs tint png -second office
Maasdelta logo PNG Second Office
lees meer

NIEUWSBRIEF

Ontvang maandelijkse de laatste thuiswerk-trends, nieuws over thuiswerken en tips voor vitaal te werken.

Contact

Hulp of advies nodig? Of wil je sparren over het inrichten en beheren van thuiswerkplekken voor jullie organisatie?

Contact opnemen