Als ‘goed werkgever’ wil je ook bij thuiswerken voorzien in een ergonomische en gezonde thuiswerkplek. Bij medewerkers die thuiswerken zien we dat de werkplek niet ergonomisch en ongezond is. In slecht verlichte ruimtes werken medewerkers aan te lage tafels, zitten op niet-Arbo-proof stoelen en turen naar kleine laptopschermen.

Zaterdag 29 augustus schreef Trouw

“Fysiotherapeuten in Nederland zien een forse toename van het aantal klachten bij thuiswerkers.”

Steeds meer thuiswerkers krijgen last van klachten in hun arm, nek, schouder en rug vanwege beeldschermwerk. Die klachten zijn vrij simpel te verhelpen, maar worden erger naarmate het thuiswerken langer duurt, is de vrees.

“Sinds mei zien we een forse toename in het aantal thuiswerkklachten”, zegt Boris van der Vorst, eigenaar van FysioHolland een bedrijf met 500 fysiotherapeuten en 140 praktijken. “Het thuiswerken ging vaak in eerste instantie goed. Maar nu er klachten ontstaan die langzaam erger worden, komen ze bij ons.” Ook de landelijke koepel voor fysiotherapeuten KNGF ziet de toename van thuiswerkklachten.

Met Second Office kunnen werkgevers thuiswerkklachten voorkomen

Met de full service thuiswerkplek van Second Office ontzorgen we jouw organisatie in het transitieproces naar thuiswerken voor een vast bedrag per maand.