Oplossing om toename aan fysiotherapeut bezoeken veroorzaakt door thuiswerken te voorkomen

Aandacht voor een ongezonde thuiswerkplek

Als ‘goed werkgever’ wil je ook bij thuiswerken voorzien in een ergonomische en gezonde thuiswerkplek. Bij medewerkers die thuiswerken zien we dat de werkplek niet ergonomisch en ongezond is. In slecht verlichte ruimtes werken medewerkers aan te lage tafels, zitten op niet-Arbo-proof stoelen en turen naar kleine laptopschermen.

Zaterdag 29 augustus schreef Trouw

Ergonomisch werken vermijd klachten

  • Ergonomie thuiswerkplek
  • Thuiswerkgezondheid
  • Klachten door beeldschermwerk
  • Fysiotherapeutenalarm
  • Second Office-oplossing
  • Welzijn medewerkers
  • Productiviteit thuiswerkers

Het Belang van een Ergonomische Thuiswerkplek

faciliteren en beheren thuiswerkplekken

Als werkgever is het jouw verantwoordelijkheid om te zorgen voor het welzijn van je medewerkers, zowel op kantoor als thuis. Met de opkomst van thuiswerken, vooral in de nasleep van de COVID-19-pandemie, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je medewerkers een ergonomische en gezonde thuiswerkplek hebben.

VOORDELEN VAN DE THUISWERKPLEK TOTAALOPLOSSING

Het faciliteren van een thuiswerkplek aan medewerkers is niet zomaar een kwestie van spullen bestellen. Door dit proces goed in te richten kun je je als organisatie onderscheiden.

Waaraan voldoet een goede kantoorinrichting

Thuiswerken en Gezondheidsklachten

Thuiswerken Het Comfortabele Gezonde Alternatief voor Kantoorwerk gezondheid

Helaas zien we dat veel medewerkers die thuiswerken geconfronteerd worden met problemen zoals klachten in de arm, nek, schouders en rug als gevolg van langdurig beeldschermwerk. Deze klachten lijken misschien onschuldig in het begin, maar ze kunnen verergeren naarmate het thuiswerken voortduurt. Dit kan leiden tot verminderde productiviteit en ongemak voor je medewerkers.

1 e1695287371375

Het Signaal van Fysiotherapeuten

 

Een alarmerend signaal kwam op zaterdag 29 augustus in Trouw, waarin werd gemeld: “Fysiotherapeuten in Nederland zien een forse toename van het aantal klachten bij thuiswerkers.” Boris van der Vorst, eigenaar van FysioHolland, merkt op: “Sinds mei zien we een forse toename in het aantal thuiswerkklachten.” Ook de landelijke koepel voor fysiotherapeuten, KNGF, bevestigt deze trend.

Voorkomen is Beter dan Genezen: Second Office

Met Second Office bieden wij een betaalbare oplossing voor ergonomische thuiswerkplekken, waarmee je de gezondheid en productiviteit van je medewerkers kunt waarborgen. Onze full-service thuiswerkplekken voorzien in ergonomisch meubilair en de juiste apparatuur, zelfs voor thuiswerkers, waardoor thuiswerkklachten worden voorkomen en een positieve werkcultuur wordt gestimuleerd. Neem contact met ons op voor meer informatie en samen zorgen we ervoor dat je medewerkers altijd kunnen blijven presteren in een gezonde en comfortabele werkomgeving, waar ze zich ook bevinden.

Thuiswerkplek Totaaloplossing Second Office

GERELATEERDE ARTIKELEN

Thuiswerken en Gezondheidsklachten

Richt je eigen fijne thuiswerkplek in

webshop Second Office banner

De THUISWERKPLEK TOTAALOPLOSSING

Een optimaal ingerichte thuiswerkplek, voor je medewerkers of voor jezelf.

Second Office is vertrouwd door

NIEUWSBRIEF

Ontvang maandelijkse de laatste thuiswerk-trends, nieuws over thuiswerken en tips voor vitaal te werken.

Contact

Hulp of advies nodig? Of wil je sparren over het inrichten en beheren van thuiswerkplekken voor jullie organisatie?