Overgaan op het Hybride werken? Of hiervoor beleid ontwikkelen?

Download een goed thuiswerkbeleid als strategie maken voor een goed thuiswerkbeleid

In de snel veranderende wereld van werk is hybride werken een trend die steeds meer organisaties omarmen. Maar wat houdt hybride werken precies in en waarom is het zo belangrijk voor uw organisatie? In dit artikel verkennen we de ins en outs van hybride werken en bieden we u ‘good practices’ en waardevolle tips, allemaal met een professionele toon.

Essentiële Factoren voor Hybride Werken

  • Beleidsontwikkeling
  • Ergonomische werkplekken
  • Flexibiliteit
  • Technologische infrastructuur
  • Leiderschap en cultuur

Hybride Werken: De Basis

70% van de FNV-leden wil hybride werken

Hybride werken is een concept waarbij medewerkers de mogelijkheid hebben om een deel van hun werk vanuit huis te doen en tegelijkertijd een aantal dagen per week op kantoor te werken. Dit model biedt duidelijkheid aan medewerkers en kan de organisatie helpen om organisatorische en administratieve lasten te verminderen bij het inrichten van thuiswerkplekken.

VOORDELEN VAN DE THUISWERKPLEK TOTAALOPLOSSING

Het faciliteren van een thuiswerkplek aan medewerkers is niet zomaar een kwestie van spullen bestellen. Door dit proces goed in te richten kun je je als organisatie onderscheiden.

Waaraan voldoet een goede kantoorinrichting

VodafoneZiggo Leidt de Weg

vodafoneziggo1

In oktober 2020 maakte VodafoneZiggo geschiedenis door als eerste grote bedrijf een formeel hybride werksysteem te implementeren. De 7.500 kantoormedewerkers kregen de mogelijkheid om structureel de helft van hun werkweek vanuit huis te werken. Dit baanbrekende initiatief van de telecomaanbieder heeft de weg geëffend voor vele andere organisaties om soortgelijke stappen te overwegen. Meer informatie over deze ontwikkeling is te vinden op www.nu.nl en www.vodafoneziggo.nl.

Hybride werken beleid opstellen Second Office medewerker is op laptop aan het zoeken

De Voordelen van Hybride Werken

Waarom zou uw organisatie hybride werken moeten overwegen? Hier zijn enkele voordelen die u kunt verwachten:

  • Verhoging productiviteit en efficiency: Medewerkers hebben de flexibiliteit om te werken op de manier die het beste bij hen past, wat hun productiviteit en efficiëntie kan verhogen.

  • Medewerkerstevredenheid en loyaliteit stijgt: Het bieden van de mogelijkheid tot hybride werken kan de tevredenheid en loyaliteit van medewerkers vergroten.

  • Ziekteverzuim wordt verlaagd: Door flexibele werkomstandigheden te bieden, kunnen medewerkers beter omgaan met persoonlijke situaties en ziekteverzuim verminderen.

  • Verduurzaming: Minder woon-werkverkeer betekent een kleinere ecologische voetafdruk voor uw organisatie.

  • Goed werkgeverschap: Het implementeren van hybride werken toont uw betrokkenheid bij het welzijn van uw medewerkers en helpt u vorm te geven aan goed werkgeverschap.

Een Ergonomische Thuiswerkplek

Een cruciaal aspect van    hybride werken is het creëren van een ergonomische thuiswerkplek. Veel medewerkers werken momenteel onder omstandigheden die niet voldoen aan ergonomische normen, met onvoldoende verlichting, niet-Arbo-gecertificeerde stoelen en te kleine laptopschermen. Als werkgever heeft u de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw medewerkers zowel op kantoor als thuis veilig en gezond kunnen werken. De eisen voor een thuiswerkplek zijn gelijk aan die voor elke andere werkplek, en u kunt meer informatie vinden in onze blog over thuiswerkplekrichtlijnen, inclusief naleving van normen zoals NEN-EN 1335 of NPR 1813. Hybride werken is geen tijdelijke reactie, maar een permanente evolutie in de werkpraktijken. Door een solide beleid te ontwikkelen en te investeren in ergonomische thuiswerkplekken, kan uw organisatie de koploperspositie behouden in deze veranderende zakelijke wereld. Leer van succesvolle voorbeelden zoals VodafoneZiggo en zorg ervoor dat uw organisatie klaar is voor de toekomst van werk.

Tips voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek

GERELATEERDE ARTIKELEN

Richt je eigen fijne thuiswerkplek in

webshop Second Office banner

De THUISWERKPLEK TOTAALOPLOSSING

Een optimaal ingerichte thuiswerkplek, voor je medewerkers of voor jezelf.

Second Office is vertrouwd door

NIEUWSBRIEF

Ontvang maandelijkse de laatste thuiswerk-trends, nieuws over thuiswerken en tips voor vitaal te werken.

Contact

Hulp of advies nodig? Of wil je sparren over het inrichten en beheren van thuiswerkplekken voor jullie organisatie?