Deze ondernemers springen in het gat in de markt: thuiswerkplekken

Second Office bij BusinessInsider.nl: Startups die thuiswerkplekken leveren, schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze ondernemingen zijn overtuigd dat het hybride model van werken, deels thuis en deels op kantoor, de toekomst is.

Business Insider Nederland sprak met vijf bedrijven die in de coronacrisis van start gingen: Workwize, Second Office, Workhub, DeskCube en de Thuiswerkwinkel van elektronica- en witgoedwinkel Coolblue.

De ambitie van deze ondernemingen is om thuiswerkers te voorzien van een comfortabele en een arbotechnisch veilige werkplek. Daarin willen ze de werkgevers ontzorgen.

Zij maken verschillende keuzes. Zo bieden Workwize en Second Office een op maat gemaakte bestelomgeving met een brede keuze aan meubilair, apparatuur en zelfs koffie-abonnementen aan. Workhub en DeskCube leggen de nadruk op kantoormeubelen van eigen ontwerp.

Waar de ondernemingen wel eensgezind over zijn, is dat thuiswerken na de coronapandemie een structureel karakter krijgt – of zelfs een standaard secundaire arbeidsvoorwaarde wordt, zoals een auto van de zaak.

Lees het gehele artikel op Business Insider Nederland