Stoel squats: het antwoord op te veel zitten tijdens het thuiswerken. Hoewel thuiswerken tal van voordelen biedt, is de hele dag zitten daar zeker niet één van. Gelukkig is er de stoelsquat, een snelle en plezierige manier om tussendoor even op te staan en je spieren te activeren, perfect tussen die Teams-meetings door. Laat deze eenvoudige oefening je energie, houding en productiviteit een boost geven, allemaal vanuit het comfort van je thuiswerkplek! 🪑💪🚀

Niet alleen zijn stoel squats uitstekend voor het versterken van je beenspieren, voornamelijk de quadriceps en bilspieren, maar ze zijn ook ideaal voor beginners. Voor degenen die herstellen van een blessure biedt de stoel een geweldige ondersteuning, zodat je de oefening in de juiste vorm kunt uitvoeren.

Voordelen van stoel squats

 • Bevordert bloedcirculatie: het regelmatig  onderbreken van langdurig zitten door op te staan en bewegingsoefeningen te doen, zoals stoelsquats, stimuleert de bloedcirculatie in de benen. Dit kan het risico op bloedstolsels verminderen en het gevoel van zware of vermoeide benen tegengaan.
 • Vermindert spierstijfheid en verbetert lichaamshouding: stoelsquats activeren en rekken de spieren van de onderrug, billen, en benen, wat helpt tegen spierstijfheid. Bovendien kan het regelmatig versterken van deze spiergroepen bijdragen aan een beter postuur, wat rugpijn door langdurig zitten kan voorkomen of verminderen.
 • Verhoogt energie en productiviteit: korte lichamelijke activiteiten, zoals stoelsquats, kunnen het energieniveau verhogen en de mentale focus verbeteren. Dit leidt tot een verhoogde productiviteit en alertheid tijdens het werken.

Zo voer je eenvoudig stoel squats op tussen het werken door:

STOEL SQUATS

Benodigdheden: Een stevige stoel zonder wieltjes.

 1. Positie kiezen: Begin met de stoel achter je. Ga recht voor de stoel staan, voeten op schouderbreedte uit elkaar, tenen naar voren gericht.
 2. Handen voor je: Strek je armen voor je uit op schouderhoogte. Dit helpt bij het balanceren. Je kunt ook je handen op je heupen leggen als dat comfortabeler is.
 3. Startpositie: Houd je rug recht, borst naar voren en kijk recht voor je uit.
 4. Squat naar de stoel: Begin met het buigen van je knieën en het zakken van je heupen naar achteren alsof je gaat zitten. Houd je rug recht en zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Het is belangrijk om het gewicht op je hielen te houden.
 5. Contact met de stoel: Lichtjes de stoel raken met je billen, maar ga er niet volledig op zitten.
 6. Opstaan: Druk je hielen in de grond en gebruik je bil- en beenspieren om terug te komen in de startpositie.
 7. Herhaal: Afhankelijk van je fitnessniveau kun je de oefening 6-12 keer herhalen voor 2-3 sets.

Dus de volgende keer dat je een korte pauze nodig hebt tijdens het thuiswerken, overweeg dan STOEL SQUATS voor een snelle en effectieve oppepper. Er is ook een video beschikbaar, klik hier

Tips voor stoel squats:

 • Zorg ervoor dat je knieën in lijn blijven met je voeten en niet naar binnen of buiten draaien tijdens de beweging. 
 • Houd je core (bovenlichaam) aangespannen gedurende de hele beweging voor extra stabiliteit. 
  Adem in terwijl je naar beneden gaat en adem uit terwijl je weer omhoog komt.
 • Stoelsquats zijn een veilige en effectieve manier om de basis van squats te leren en je beenspieren te versterken. Als je eenmaal vertrouwd bent met deze vorm, kun je verder gaan naar diepere squats zonder de stoel als hulpmiddel. 

Conclusie

Terwijl de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging, zoals stoel squats, tijdens het thuiswerken evident zijn, is ook de omgeving waarin je werkt van cruciaal belang. Een ergonomisch en functioneel ingerichte thuiswerkplek, aangevuld met korte bewegingspauzes zoals stoel squats, kan je productiviteit, comfort en algehele welzijn aanzienlijk verhogen. Second Office biedt de ideale oplossing voor iedereen die zijn thuiswerkplek naar een hoger niveau wil tillen. Met hun uitgebreide assortiment aan kwaliteitsmeubilair en deskundig advies, kun je een ruimte creëren die zowel inspirerend als functioneel is. Investeren in een goede werkplek is investeren in jezelf. Maak van je huis een productieve oase met Second Office en ervaar het verschil elke werkdag opnieuw.