Facicon Second Office 2023 512x512
Second Office

Thuiswerken: Het Comfortabele, Gezonde Alternatief voor Kantoorwerk

THUISWERKEN_ HET COMFORTABELE, GEZONDE ALTERNATIEF VOOR KANTOORWERK

Toen COVID-19 de wereld veranderde, werd thuiswerken de nieuwe norm. Nu we een post-crisis tijdperk ingaan, blijft deze trend aanhouden. Het blijkt dat thuiswerken niet alleen comfortabeler is, maar ook gezonder.

Recent onderzoek van de Stockholm University ondersteunt deze bewering. Volgens deze studie bewegen dagelijkse pendelaars minder, ervaren ze meer stress en hebben ze vaker slaapproblemen dan thuiswerkers. Deze bevindingen, gebaseerd op een studie van zes jaar, wijzen op de positieve effecten van thuiswerken op onze gezondheid en ons welzijn.

Onderzoek naar thuiswerken door Stockholm University

  • Hoe draagt thuiswerken bij aan betere gezondheid volgens het onderzoek van Stockholm University?
  • Hoe beïnvloedt thuiswerken de fysieke activiteit van werknemers volgens het onderzoek?
  • Kan thuiswerken de stress van fileproblemen in Nederland verminderen?
  • Hoe kan thuiswerken bijdragen aan het verminderen van gezondheidsproblemen zoals overgewicht?

Analyse van thuiswerken onderzoeksresultaten

De studie, uitgevoerd van 2012 tot 2018, onderzocht gegevens van 13.000 deelnemers tussen de 16 en 64 jaar oud. Deze gegevens omvatten een breed scala aan levensstijlfactoren, zoals rook- en drinkgewoonten, bewegingsniveau, gewicht, stressniveaus en bestaande gezondheidsproblemen.

Uit deze gegevens bleek een interessant patroon. Een woon-werkafstand van meer dan drie kilometer verhoogde de kans op lage fysieke activiteit, overgewicht en slaapproblemen. Mensen die verder moeten reizen, hebben minder tijd om te bewegen en goed te slapen.

Bovendien was er een verband tussen de locatie van het kantoor en het alcoholgebruik. Werkplekken in steden met een bruisend nachtleven verhoogden de kans op alcoholproblemen.

Thuiswerken: Een gezonder alternatief?

De onderzoekers konden niet precies vaststellen hoe lang een reis maximaal moet zijn om de gezondheid niet te schaden. Toch ontdekten ze een duidelijk patroon. Degenen die drie kilometer of minder reisden, of vanuit huis werkten, leken fysiek actiever te zijn.

De resultaten met betrekking tot overgewicht, slaap en alcoholgebruik waren minder duidelijk. Toch wijzen deze bevindingen op de potentiële voordelen van thuiswerken voor onze gezondheid.

WIJ ZORGEN VOOR JOUW THUISWERKPLEK

Een optimaal ingerichte thuiswerkplek, voor jezelf of voor je medewerkers compleet, ergonomisch & gecertificeerd.

Second Office de partner in thuiswerkplekken logo achtergrond EF7 grijs 1920x1080

Een Effectieve Oplossing voor Filestress

In de eerste helft van 2023 stonden Nederlanders gemiddeld meer dan 50 uur in de file. Deze tijd in de file kan stress en gezondheidsproblemen zoals overgewicht veroorzaken door een gebrek aan beweging en ongezonde eetkeuzes.

Thuiswerken kan dit probleem helpen oplossen. Het vermindert de reistijd en stress, en vergroot de mogelijkheid voor lichaamsbeweging en een betere nachtrust. Gezien de huidige fileproblematiek en gezondheidsproblemen in Nederland verdient deze strategie zeker extra aandacht.

Bij Second-Office.nl erkennen we de voordelen van Hybride Werken. We staan klaar om u te helpen bij de overstap naar meer thuiswerken. Of u nu uw thuiskantoor wilt verbeteren of een balans wilt vinden tussen kantoor- en thuiswerken, we hebben de middelen en expertise om u te helpen bij het creëren van een gezondere en productievere werkomgeving.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Dé partner voor thuiswerkplekken

Ben je opzoek naar een duurzame samenwerkings- partner voor het inrichten en beheren van thuiswerkplekken?

Richt je eigen fijne thuiswerkplek in

webshop Second Office banner

Wij zijn partner van

NIEUWSBRIEF

Ontvang maandelijkse de laatste thuiswerk-trends, nieuws over thuiswerken en tips voor vitaal te werken.

Contact

Hulp of advies nodig? Of wil je sparren over het inrichten en beheren van thuiswerkplekken voor jullie organisatie?