Bij Second Office krijgen we vaak de vraag. “Waaraan moet mijn bureaustoel voldoen voor mijn thuiswerkplek.” Een goede thuiswerkplek bureaustoel moet aan de volgende eisen voldoen:

Thuiswerkplek Bureaustoel eisen:

  1. Comfort: Een goede thuiswerkplek bureaustoel moet comfortabel zijn, zodat u uren achter elkaar zonder problemen kunt werken.
  2. Verstelbaarheid: Het moet mogelijk zijn om de hoogte en neiging van de rugleuning en het zitvlak aan te passen, zodat u een comfortabele en ergonomische houding kunt aannemen.
  3. Ondersteuning: Een goede bureaustoel moet goede ondersteuning bieden aan de rug, nek en schouders, om rugpijn en nekklachten te voorkomen.
  4. Duurzaamheid: Een goede bureaustoel moet stevig en duurzaam zijn, zodat deze jarenlang meegaat en in goede staat blijft.
  5. Stijl: Een bureaustoel moet bij uw thuiswerkplek en persoonlijke smaak passen, zodat u zich op uw gemak voelt en uw werk efficiënt kunt uitvoeren.

Let bij de aanschaf van een bureaustoel op deze eisen om te zorgen dat u een goede en comfortabele thuiswerkplek heeft.

Bureaustoel normering EN:1335

EN 1335 is een Europese norm voor bureaustoelen. Deze norm specificeert de eisen voor de veiligheid, duurzaamheid en ergonomie van bureaustoelen en is bedoeld om de kwaliteit van de stoelen te waarborgen. EN 1335 omvat eisen voor onderdelen zoals het zitvlak, de rugleuning, armleuningen en bekleding, en bepaalt hoe deze elementen moeten functioneren en hoe ze getest moeten worden. Dit helpt om de gebruiker te beschermen tegen verwondingen en bevordert het comfort en de productiviteit tijdens het werk. Bureaustoelen die voldoen aan de EN 1335-norm worden beschouwd als veilig en van hoge kwaliteit.

De beste bureaustoelen met EN 1335 norm voor jou geselecteerd

Aanvullende NPR 1813 normering

De NPR 1813 norm is de Nederlandse norm voor bureaustoelen. Deze norm specificeert de eisen voor de veiligheid, duurzaamheid en ergonomie van bureaustoelen en is specifiek voor de Nederlandse markt. Net als de Europese EN 1335-norm, bepaalt de NPR 1813 de eisen voor de verschillende onderdelen van een bureaustoel en hoe deze elementen getest moeten worden. De NPR 1813 norm streeft naar een hogere kwaliteit en veiligheid voor de gebruiker van een bureaustoel. Bureaustoelen die voldoen aan de NPR 1813-norm worden beschouwd als veilig en van hoge kwaliteit voor gebruik in Nederland.