Toetsenbord en muis
in een paar stappen.

Zit sta bureau instellen in 4 stappen Second Office

Werken met een toetsenbord en muis vereist enkele basisprincipes van ergonomie:

  • Plaatsing: Zet het toetsenbord en de muis op een comfortabele en natuurlijke positie op je bureau. Houd in gedachten dat je onderarmen licht gebogen moeten zijn als je op het toetsenbord of de muis klikt.
  • Muishouding: Houd je handen en polsen in een ontspannen en neutrale houding tijdens het gebruik van de muis. Vermijd overbodige bewegingen en gebruik een muis die comfortabel in de hand ligt.
  • Toetsenbordhouding: Houd je handen, polsen en onderarmen in een ontspannen houding tijdens het typen op het toetsenbord. Probeer verkeerde houdingen, zoals het vouwen van de polsen, te vermijden.
  • Pauzes nemen: Neem regelmatig pauzes van het toetsenbord en muiswerk, bijvoorbeeld door oefeningen te doen of te wandelen.
  • Juiste hulpstukken: Overweeg het gebruik van ergonomische hulpstukken, zoals polssteunen of verstelbare toetsenborden, om verkeerde houdingen te voorkomen.

Door deze tips te volgen, kun je comfortabel en efficiënt werken met een toetsenbord en muis en gezondheidsproblemen zoals RSI en rugpijn voorkomen.

Hulp of advies nodig?
We helpen je graag.

Thuiswerkplek totaaloplossing van Second Office Creëer een ergonomische en gezonde thuiswerkplek met onze totaaloplossing